Bob Groeneweg – Automonteur

Bob Groeneweg is als automonteur één van de steun en toeverlaten voor de chauffeurs van Noot. Of het nu gaat om een autolampje indraaien of om een rolstoellift inbouwen, hij draait er zijn hand niet voor om. En hij blijft altijd vriendelijk en geduldig.

“Ook mijn werk is heel gevarieerd. Ik sleutel, repareer, ben keurmeester en installeer rolstoelliften en boardcomputers in de voertuigen van Noot. Daarnaast begeleid ik ook stagiair(e)s in de werkplaats, zodat ik ook mijn kennis door kan geven.

In eerste instantie, toen ik jong was, wilde ik beroepsmilitair worden. Door een ongeluk moest ik echter een jaar wachten voordat ik aangenomen kon worden. Ik ben niet een type om zomaar een jaar stil te zitten en ik had sleutelen altijd al leuk gevonden. Dus ging ik naar het ROC om de opleiding autotechniek te volgen. En zo kwam ik als 17-jarige terecht bij Noot, als stagiair automonteur. Dat is inmiddels elf jaar geleden, dus je begrijpt dat ik hier gewoon ben gebleven. Dat zou ik niet hebben gedaan als ik het hier niet naar mijn zin had gehad.

Door de jaren heen heb ik het bedrijf zien veranderen en groeien. Ik heb ook echt respect voor de kartrekkers, het is niet altijd makkelijk geweest om je in deze branche staande te houden.

Als automonteur moet je echt creatief en ook soms zelfs innovatief zijn. Ik ga graag voor kwaliteit, dingen afraffelen past niet bij me. Ik vind het fijn om mijn kennis te kunnen delen met onder andere leergierige stagiair(s). Maar ik leg ook graag aan een belangstellende chauffeur uit hoe jij beter met zijn voertuig om kan gaan.

Onze klanten