Jorris Kromhout – Taxichauffeur en coach

Jorris Kromhout hoort zo’n beetje bij het meubilair van Noot. Hij werkt als chauffeur en is inmiddels ook coach bij de afdeling opleidingen. Hij rijdt een paar vaste routes voor cliënten in rolstoelen met zwaardere lichamelijke beperkingen. Daarnaast is hij uitermate flexibel inzetbaar, oftewel een chauffeursmanusje van alles.

“Nieuwe chauffeurs, zowel ervaren als onervaren, komen onder mijn vleugels in mijn functie als coach. Ik neem ze eerste mee op een route van mijzelf, om ze te laten ‘beleven’ wat de functie inhoudt. Ik kijk daarbij goed naar de interactie tussen de nieuwe collega en de cliënten, of het klikt, of er openheid is. Natuurlijk let ik ook op ‘technische’ zaken, zoals het bedienen van de boardcomputer en het vastzetten van de rolstoel. Dat betekent dat ik in korte tijd heel veel moet uitleggen. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, werken we al de te bespreken punten af aan de hand van een inwerkformulier.

Ik heb altijd als taxichauffeur gewerkt, het is van jongs af aan al mijn passie geweest. Ik werkte eerst ergens anders, maar Noot nam mijn werkgever over. Deze noodgedwongen verandering van werkgever is de mooiste carrièreswitch in mijn leven geweest.

Ik voel mij thuis bij Noot en zit hier op mijn plaats. Bij Noot ben ik geen personeels- of autonummer. Ik ben gewoon Jorris, een collega. Ondanks dat we inmiddels een groot bedrijf zijn, worden we tenminste nog aangesproken met onze naam en hebben we nog persoonlijk contact met elkaar, dat maakt Noot zo bijzonder. Iedereen praat op een normale manier met elkaar, we hebben tenslotte elkaar ook nodig! Niemand zit hier in een gouden torentje. Noot beweegt mee om de cliënt tevreden te stellen, maar luistert ook naar haar medewerkers.

Voor mijn beide functies, chauffeur en coach, heb je doorzettingsvermogen nodig, niet iedereen is het zelfde. Het klikt natuurlijk niet altijd, je moet geduld kunnen opbrengen en jezelf ook kunnen openstellen. Je moet doortastend zijn. Ik blijf altijd eerlijk en oprecht, en spreek mijn gevoel uit, zonder de ander af te vallen. Alleen op die manier kun je de kwaliteit van Noot hoog houden.”

Onze klanten