Museum Dansant Hilvarenbeek

Museum Dansant Hilvarenbeek Museum Dansant is een gegarandeerd succesvolle dagtochtbestemming voor iedereen die van nostalgie en dansen houdt. Alles ademt de sfeer van een danspaleis uit 1900, met veel Jugendstil elementen. Een beleving van kristal en geslepen spiegels uit de tijd dat gezelligheid nog heel gewoon was. Alles draait en speelt, er wordt leuke uitleg gegeven met veel humor waarbij de groep gewoon kan blijven zitten, de presentatie gebeurt rondom hen heen en tussendoor kan er steeds heerlijk gedanst worden op de heerlijke muziek.

Blikvanger bij binnenkomst is het gigantische Mortier orgel, maar bij ieder dansorgel is wel een geweldig verhaal. Zo is ook het unieke ‘Decap Robot Orgel’ een visuele belevenis, de robots trommelen, bewegen en spelen echt saxofoon: werkelijk uniek en nog het enige orgel van dit type in Europa.

Alles is rolstoelvriendelijk er is zelfs een ‘Drive in toilet’, dit prachtige invalidentoilet is een bezienswaardigheid op zich.

Vanuit uw opstaplaats rijden we rechtstreeks naar Museum Dansant in Hilvarenbeek, waar u om 12:15 uur wordt ontvangen met een heerlijk lunch bestaande uit: broodje kroket, 2 broodjes met keuze uit 4 soorten beleg, krentenbol met roomboter en buffet met koffie, thee, melk, karnemelk, jus d’orange, appelsap en water. Aansluitend gaat u om 13:15 uur een rondreis maken door de tijd, in een cabaretachtige sfeer hoort u alles over de geschiedenis van de orgels uit de tijd dat het woord onthaasten nog uitgevonden moest worden. Natuurlijk vertellen zij u ook wat er voor werk zit achter de kleurige orgelfaçades, en hoe eigenlijk de muziek op de boeken gemaakt wordt. Tijdens de presentie is er ook volop gelegenheid voor een dansje in orgelpaleis “Museum Dansant”. Ter afsluiting van deze muzikale dag wordt er nog kop koffie of thee met een Brusselse wafel met slagroom, frisdrank en nootjes geserveerd, alvorens we om 15:30 uur weer huiswaarts keren.

Tijdsduur: 10:15 uur – 17:30 uur

Inclusief:

  • Lunch zoals omschreven
  • Bezoek museum Dansant en presentatie incl. 2x koffie met Brusselse wafel met slagroom, frisdrank en nootje.
  • Luxe touringcar voor vervoer

Vraag offerte aan

Onze klanten