Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Dagtochten_NationaalBevrijdingsmuseumHet Bevrijdingsmuseum is gelegen in een schitterend landschap tussen heuvels en bossen in de nabijheid van Arnhem, Nijmegen en de Duitse grens. De bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa is in het Bevrijdingsmuseum op een spannende manier weer tot leven gebracht middels foto’s, filmbeelden, muziek, diorama’s en zelfs typische jaren ’40 geuren. Het Bevrijdingsmuseum laat behalve de geschiedenis van de gewone burger, ook de gebeurtenissen zien rond Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiede¬nis in september 1944 en het Rijnlandoffensief dat in februari 1945 hier van start ging.

Vanaf uw opstapplaats rijden we via een toeristische route naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. In het museumcafé met panoramisch uitzicht, wordt u ontvangen met een kopje koffie/thee met feestelijk bevrijdingsgebak. Aansluitend wordt een inleidende film getoond. Aansluitend kunt het museum gaan bezoeken op eigengelegenheid. U kunt een bezoek brengen aan vaste en tijdelijke tentoonstellingen met proeverij van Zweeds wittebrood, welke tijdens de Hongerwinter voor het noodlijdende Nederlandse volk gedropt werd. Nadat u de vrijheid heeft beleefd rijden we rechtstreeks terug naar uw opstapplaats.

Tijdsduur: 13.00 uur – 18.00 uur

Inclusief:

  • Museumbezoek met introductiefilm en inleiding + Koffie/thee met feestelijk bevrijdingsgebak in museumcafé met panoramisch uitzicht. Bezichtiging vaste en tijdelijke tentoonstelling + Proeverij van Zweeds wittebrood
  • Vervoer per touringcar

Vraag offerte aan

Onze klanten