‘t Westdorp

Op de Veluwe in het bruisende dorp Voorthuizen, vindt u een unieke locatie waar van alles te beleven is. Een uit de hand gelopen hobby van boer Gijs is het verzamelen van spullen uit grootmoeder tijd. Boer Gijs heeft de koeienschuur verbouwd tot een gezellig nostalgisch ingerichte schuur, waar een deel van de verzameling staat uitgestald. Ook staat er buiten een verzameling karren en werktuigen uit grootmoeders tijd.

Bij die mooie verzameling horen ook mooie boeiende verhalen. Boer Gijs wil deze verhalen graag vertellen, zodat ze niet verloren gaan. Onder het genot van een beker koffie of thee met heerlijk huisgemaakt gebak kijkt u rond in de nostalgisch ingerichte schuur. Ondertussen vertelt boer Gijs de boeiende verhalen die bij de spullen uit grootmoeders tijd horen. Het mooie is dat er dan veel heinneringen naar boven komen van hoe was het in hun eigen jeugd of bij opa en oma. Zo ontstaan de mooiste en emotionele verhalen.

Aansluitend volgt er een demonstratie advocaat maken. Zij laten u zien hoe er op ambachtelijke wijze advocaat wordt gemaakt. Er wordt uitleg gegeven over de ingrediënten, zoals hoe belangrijk het is welke eieren er gebruikt worden. Dat is heel bepalend voor de kleur en de smaak. Advocaat is heerlijk met slagroom, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden waarbij u advocaat gebruiken kan. En natuurlijk gaan we ook proeven.

Tijdens het genieten van een dag op de Veluwe mag een foto in authentieke Veluwse klederdracht niet ontbreken. Petje op, klompen aan, lachen, gieren, brullen in authentieke Veluwse kleding (het kostuum wordt over uw eigen kleding aangetrokken). Een gezellige beleving met hilarische momenten die het dagje uit compleet maakt.

De waardevolle plaatjes die dit opleveren vormen een blijvende herinnering, waar nog vaak over gebabbeld wordt. Voordat u de bus instapt kunt u nog even wat lekkers voor onderweg of een leuke souvenir kopen in het nostalgisch ingerichte kruidenierswinkeltje. Daar verkopen zij snoep uit grootmoeders tijd, ambachtelijk gemaakte jam, advocaat, honing, bijenwas kaarsen, leuke paraplu`s en nog veel meer.

Tijdsduur: 13.00 uur – 17.30 uur

Inclusief:

  • Koffie en boerencake
  • Demonstratie advocaat maken
  • Foto in Veluwse klederdracht
  • Vervoer per touringcar

Vraag offerte aan

Onze klanten